Op zondag 22 maart om 16:00 uur verleent het Sacramentskoor onder leiding van Ruben de Grauw haar medewerking aan een Choral Evensong. Dit is een korte viering met veel aandacht voor muziek die in Engeland in vele kerken en kathedralen dagelijks te horen is.

In Nederland is er de laatste twintig jaren een groeiende belangstelling voor deze Choral Evensongs. De Choral Evensong is populair bij katholieken, protestanten, maar ook bij niet-gelovigen. ‘Er is een enorme hunkering naar reflectie, naar verstilling.’ Steeds meer kerken organiseren Choral Evensongs en steeds meer Nederlandse koren zingen deze Anglicaanse liturgie met hymns, gezongen gebeden en psalm chants en lofzangen.

In de Sacramentskerk zal de Choral Evensong iedere 3e zondag van de maand gezongen worden door de jongens en mannen van het Sacramentskoor. Het koor dat sinds 1926 aan de Sacramentskerk in Breda verbonden is en sinds de jaren 60 hun repertoire heeft gevormd naar de Engelse standaard.

Er zal muziek klinken van de Engelse componisten Wood, Rose, Farrent en Byrd.

Het koor worden begeleid door Jelena Bazova op orgel. Hans Dunselman is voorganger.

Na afloop is de mogelijkheid een drankje te nuttigen met elkaar.

Choral Evensong