De jongens van het Sacramentskoor Breda hebben een goede reputatie in Nederland. Ze hebben gezongen in bijvoorbeeld het Concertgebouw in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburgh in Utrecht, Muziekcentrum De Doelen in Rotterdam, De Beurs van Berlage in Amsterdam en met het Concertgebouw Orkest, het Amsterdam Barok Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging, Ton Koopman, Riccardo Chailly, Bernard Haitink, etc…

Elk jaar werken ze mee met verschillende uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach, met Ton Koopman zongen ze de Matthäus Passion in Amsterdam, Utrecht, Naarden, Aardenburg, Cremona (Italië), Ambronnay, Parijs en Tourcoing (Frankrijk) en Barcelona (Spanje) en hebben ze de Matthäus Passion op CD opgenomen. Met Ton Koopman hebben ze ook zijn reconstructie van de Markus Passion van J.S. Bach op CD opgenomen en verschillende malen uitgevoerd.

In 1995 zongen ze de 8ste Symfonie van Mahler tijdens het Mahler-festival in Amsterdam, onder leiding van Ricardo Chailly, begin 2000 zongen ze deze symfonie in dezelfde samenstelling nogmaals en werkten ze mee aan de CD opname van dit stuk. Andere projecten waar ze aan meewerkten zijn het War Requiem van B. Britten, de Carmina Burana van C. Orff, het Te Deum van Berlioz en de 3de Symfonie van Mahler onder leiding van Bernard Haitink.

Om een hoge kwaliteit van zang te waarborgen repeteren de jongens 4 maal per week, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Juist deze intensieve manier van muziek bedrijven, die in de regel niet als last wordt ervaren maar als een welkome afwisseling van de studie, werpt zijn vruchten af. Door de bijna dagelijkse gang naar het koor ontstaat een geweldige groepsband die op zijn beurt weer nodig is om een goede zangprestatie te kunnen wegzetten. Op dinsdag zingen de jongens met de heren van het koor. Op donderdag krijgen een aantal jongens professionele zangles en op vrijdag zingen de jongens van de Choralen van de Grote of O.L.V. Kerk Breda samen met de heren van de Choralen.

Naast deze repetities zingen de jongens elke zondag tijdens de dienst in de Sacramentskerk te Breda. Minstens 1 maal per maand wordt er een concert of een dienst verzorgd in Nederland of in het buitenland.