Wat zoeken wij?

We zijn op zoek naar jongens en meisjes van 8 t/m 13 jaar die in staat zijn om in 7 repetities mee te zingen met de bekendste koralen uit het eerste gedeelte van de Matthäus Passion van J.S. Bach, tijdens 4 live uitvoeringen in 2020.

Er zijn 10 plaatsen beschikbaar in het projectkoor, wees er dus snel bij!

Wat bieden wij?

De jongens en meisjes:

• Leren koralen uit de Matthäus Passion zingen, de kinderen hoeven niet zelfstandig de noten in te studeren
  • Krijgen deskundige uitleg over de Matthäus Passion en J.S. Bach
  • Leren de betekenis van de koralen die ze zingen
  • Krijgen ondersteuning van jongens van het Sacramentskoor Breda
  • Krijgen muzikale en vocale ondersteuning door professionals
  • Krijgen vervoer naar de uitvoeringen (inclusief versnapering)

De uitvoering:
De kinderen zingen in 2020 mee met 4 uitvoeringen:

• Zondag 5 april in Oisterwijk
  • Dinsdag 7 april in de Grote Kerk te Breda
  • Woensdag 8 april in Wouw
  • Vrijdag 10 april in Gorinchem

Wat vragen wij?

• De kinderen repeteren op donderdagavond van 19.00-19.45 uur in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58 te Breda.
  • De eerste repetitie is op donderdag 13 februari.
  • Er zijn 10 plaatsen beschikbaar in het projectkoor, registreer je dus zo snel mogelijk!
  • Aanmelden via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op!

Matthäus Passion

Matthäus Passion Startpagina
Matthäus Passion Wiki
Matthäus voor kinderen
Teksten Matthäus Passion

Sacramentskoor en Matthäus Passion

De jongens van het Sacramentskoor Breda hebben een goede reputatie; niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Elk jaar werken ze mee aan verschillende uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach. Met Ton Koopman zongen ze de Matthäus Passion in Amsterdam, Utrecht, Naarden, Aardenburg, Cremona (Italië), Ambronnay, Parijs, Tourcoing (Frankrijk) en Barcelona (Spanje). Bovendien hebben ze hun medewerking verleend aan de door Ton Koopman opgenomen CD en DVD van de Matthäus Passion. Dit jaar zullen voor het eerst samen met de jongens van het Sacramentskoor meisjes meezingen met de Matthäus Passion.

Koralen

Wiki koraal
Openingskoraal Matthäus Passion “O Lamm Gottes, unschuldig”
Koraal “O mensch bewein dein sünde gross“

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Martie Verschuren (contactpersoon Kids meet Bach)

Bekijk ook het artikel dat Omroep Brabant heeft gemaakt over dit project in 2013!

Geïnteresseerd?

Vul het onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Lees voor het invullen eerst even onze privacyverklaring!

Kies een van de volgende opties:
ik wil me inschrijven voor deelname aan Kids meet Bach 2020ik wil graag op de hoogte gehouden worden over het project Kids meet Bach 2020ik heb een andere vraag

Voornaam (van ouder/verzorger) *

Achternaam (van ouder/verzorger) *